تصفیه فاضلاب صنعتی

ساخت وبلاگ

تعریف فاضلابrnجریان آب زاید ناشی از مصارف گوناگون که می تواند حاوی آلاینده های مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی باشد. (آب استفاده شده که تغییر کمی و کیفی پیدا کرده)

rnفاضلاب تقريباً 9/99 درصد آب و حدود يك دهم درصد مواد جامد در بردارد كه بخشي از آن مواد آلي و بخش ديگر مواد معدني جامد به حالت محلول يا معلق در آب مي باشند.

 

انواع فاضلابrn-فاضلاب خانگي: domesticrn-فاضلاب صنعتي: industrialrn-فاضلاب سطحي: run offrn-فاضلاب کشاورزی: agriculture

 

فاضلاب خانگی

rnفاضلاب خانگی خالص عبارت است از فاضلاب دستگاه های بهداشتی

خانه ها مانند توالت ها، دستشويي ها، حمام ها ، ماشين هاي لباسشويی و ظرفشويی، پساب آشپزخانه و يا فاضلاب حاصل از شستشوی قسمت هاي گوناگون خانه.

 

فاضلاب صنعتی

تصفیه فاضلاب صنعتی و پساب کارخانه ها

 

تفاوت فاضلاب صنعتی با فاضلاب خانگی:

امکان وجود مواد و ترکيبات شيميايي سمي در فاضلاب هاي صنعتي بيشتر است .فاضلاب صنعتي، خاصيت خورندگي و درجه اسيدي بيشتري دارد .امکان وجود موجودات زنده در فاضلاب صنعتي کمتر است.

 

فاضلاب سطحيrnفاضلاب سطحي ناشي از بارندگي ، ذوب يخ ها و برف ها.

 

فاضلاب کشاورزیrnفرآیندهای تصفیه فاضلاب:rnآن دسته از عملیاتی که در یک تصفیه خانه فاضلاب و یا آب به کمک نیروهای فیزیکی انجام می گیرد، عملیات واحد می گویند Unit Operation)).rnشامل:آشغال گیری، خردکردن آشغال ها، دانه گیری، یکنواخت سازی، اختلاط، ته نشینی، ته نشینی شتاب یافته، شناور سازی، صاف کردن، انتقال گاز و …rnآن دسته از عملیاتی که در یک تصفیه خانه فاضلاب و یا آب به کمک نیروهای شیمیایی و بیولوژیکی انجام میگیرد، فرایندهای واحد میگویندUnit Processes))که شامل: انعقاد، اکسیداسیون، گندزدایی، تصفیه هوازی و بی هوازی و…

آشغال گیری Screening :rnآشغالگیری به منظور حذف مواد جامد در اندازه های مختلف بکار می رود. ابعاد مجرای شبکه آشغالگیری بسته به کاربرد متفاوت می باشد. عمل تمیز کردن شبکه آشغالگیر می تواند بصورت دستی و یا مکانیکی انجام شود. آشغالگیرها به دو دسته شبکه بندی ریز و شبکه بندی درشت تقسیم می شوند و وظیفه محافظت پمپ ها و سایر تجهیزات تصفیه خانه در مقابل مواد جامد شناور در فاضلاب را بر عهده دارند. و به دو دسته آشغالگیر مکانیکی و آشغالگیر دستی تقسیم بندی می شود.

 

دانه گیری Grit Removal :rnبرای حذف مواد دانه ای نظیر شن، ماسه، تفاله چای و قهوه و … از دانه گیری استفاده می شود. سرعت جریان در حدی است که دانه ها ته نشین شوند ولی مواد آلی رسوب ننمایند (0.3 متر بر ثانیه).

 

اهمیت دانه گیریrn– نگهداری و حفاظت تجهیزات مکانیکی و اجتناب از فرسایش و تخریب زودرس آنها.rn– جلوگیری از پرشدن و گرفتگی لوله ها و کانال ها که در اثر ته نشین شدن دانه ها ایجاد می شود.rn– جلوگیری از ازدیاد لجن اولیه و ثانویه به منظور کاهش ظرفیت تغلیظ و هضم لجنrn– تقلیل بوی فاضلاب

 

یکنواخت سازی جریان :(Equalization)rnیکنواخت سازی برای کاهش تغییرات دبی جریان فاضلاب و یا کیفیت به کار می رود. حوضچه متعادل سازی میتواند در خط ((in lineیا خارج از خط (off line) باشد.

 

اختلاط ((Mixing :

اختلاط یکی از عملیات واحد مهم تصفیه آب و فاضلاب میباشد. برای ایجاد اختلاط میتوان از وسایل مکانیکی به منظور ورود هوا به آب استفاده نمود. در فرآیند لجن فعال از ورود هوا به داخل فاضلاب به طور همزمان جهت ایجاد اختلاط و اکسیژن رسانی استفاده می شود.rnدر فرآیند اختلاط و ته نشینی با کمک مواد شیمیایی نیز از فرآیند اختلاط مکانیکی استفاده میشود.

 

ته نشینی Sedimentation:rnته نشینی عبارتند از جداسازی ذرات سنگین تر از آب به کمک نیروی ثقل، این فرآیند یکی از پرکاربرد ترین فرآیندهای تصفیه فاضلاب می باشد . چهار نوع، ته نشینی در فرآیند مذکور صورت می گیرد که عبارتند از:rnته نشینی نوع اول (ته نشینی ذرات منفرد) ، ته نشینی نوع دوم (ته نشینی لخته اي)، ته نشینی نوع سوم (ته نشینی تاخیري) و ته نشینی تراکمی.

 

جداسازي ثقلی شتابدار Accelerated Separation :rnدر این روش باکمک نیروهایی همچون نیروي گریز از مرکز نسبت به ایجاد سرعت بیشتر در مخزن اقدام شده و منجر به افزایش سرعت ته نشینی و جداسازي ذرات ریزتر می شوند.rnاستفاده از سیکلون ها در این زمینه رایج است.

 

 

شناورسازي Floatation :rnدر فرایند شناورسازي میتوان ذراتی را که داراي وزن مخصوص کمتر از آب هستند جدا نمود.rnدر این فرآیند همچنین می توان ذرات داراي وزن مخصوص بیشتر از آب را نیز جدا نمود.rnبراي این عمل می توان حباب هاي ریز هوا را وارد مایع نمود. این حبابهاي ریز به اطراف ذرات می چسبد و آنها را از عمق حوض به سطح می آورد.rnتولید حبابهاي هوا در آبی که باید عمل شناورسازي بر روي آن انجام گیرد به سه صورت انجام پذیر است:rn-تزریق هوا (شناورسازي با هواي محلول)rn-اشباع سازي با هواي معمولیrn-و سپس اعمال خلاء

انتقال گاز Gas Transfer :rn-انتقال گاز به فرآیندی گفته می شود که گاز از یک محیط به محیط دیگر انتقال یابد. در فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب از فرایند انتقال گاز بسیار استفاده می گردد.rn-بطور مثال فرآیند هوادهی فاضلاب که به منظور انتقال اکسیژن به فاز مایع انجام می گیرد و یا فرایند کلر زنی که جهت ضد عفونی پساب تصفیه شده انجام می شود و برای انجام آن از انحلال گاز کلر در آب استفاده می گردد.rn-رایج ترین فرآیند انتقال گاز، هوادهی فاضلاب می باشد.rn-در برخی موارد هدف از انتقال گاز می تواند گازگیری از یک مایع باشد برای مثال حذف هیدروژن سولفید و یا ترکیبات آلی فرار.

rn boni...

ما را در سایت boni دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : boni12345 boni بازدید : 96 تاريخ : دوشنبه 2 اسفند 1400 ساعت: 17:42